– Underhållet är under all kritik. Man ger sig ut här med risken att skadas. Något måste ske omgående innan någon allvarlig olycka sker.
För ett antal år sedan samsades Svalövs och Trafikverket om att satsa på en säker väg för cyklister och gående, men under tiden har klagomålen trillat in i en strid ström.
Det handlar om ett illa skött underhåll, både när gäller att hålla asfalten i trim, men även snöröjningen som är i princip obefintlig.
När nu upprustningen av Söderåsbanan är igång har Trafikverket tvingats bryta den ordinarie vägen för att kunna bygga en tunnel och det har inneburit att cyklisterna har det allt annat än lätt ta sig fram.
– Här måste åtgärder göras omgående. Framkomligheten är mycket dålig, knappt farbar.
– Man har lagt någon form av bärlager och paddat därefter och det är väl okej, men stora stenar ligger på vägen och passar man inte sig går man omkull.
Många cyklister har klagat på tillvägagångssättet. Den smala ersättningsvägen är en dryg meter bred med lösgrus i utkanterna och på vissa ställen har sten släppt helt och hållet.
– Jag förstår inte hur politiker och tjänstemän tänker. Har de varit ute i verkligheten och sett hur illa det är?, suckar Andreas Hedin.
– Alternativet är att stänga hela sträckan och hänvisa till bilvägen strax intill, men då ger man sig där med livet som insats, suckar Andreas.
Han vill inte agera gnällspik, men anser att när kommun och Trafikverket tar på sig att satsa på en gång och cykelväg som kostat skattebetalarna 17 miljoner kronor ska den också skötas ordentligt.
– Jag ska inte behöva ringa och berätta att insatser måste göras. Underhållet ska fungera utan att medborgarna ska agera.
Under tiden som byggnationen pågår inser Andreas Hedin samtidigt att varken äldre eller handikappade kan ta sig mellan Svalöv och Teckomatorp.
Den mörka årstiden börjar också göra sig påmind och utan någon som helst belysning på sträckan överväger Andreas Hedin om han ska nyttja bil till tåget i Teckomatorp.
– Utan belysning eller några som helst markeringar var cykelbanan finns blir det direkt livsfarligt att ge sig ut.
En annan del av sträckan har varit ett diskussionsämne sedan vägen byggdes, den sträckan på cirka 500 meter strax innan Teckomatorp som ännu inte är asfalterad.
– Lika besynnerligt där. Resten av sträckan har asfaltsunderlag.
– Traktorer som korsar kör upp stora revor och där gäller enbart att hoppa av cykeln och gå.
Samhällsbyggnadschef Mats Dahlberg blir inte alls glad när han hör hur läget är på plats.
Efter påtryckningar från Skånska Dagbladet och en del samtal med Trafikverket, som står för byggnationen, kommer han med goda besked.
– Såhär får det inte se ut. Cyklister ska känna sig säkra med att cykla och vi kommer omedelbart att markera upp ordentligt och sätta stängsel där det behövs.
– Så länge arbete pågår där ska säkerheten vara den allra högsta, klargör Dahlberg.
Omständigheterna lär vara en aning dunkla när det gäller asfalteringen.
– Jag kan inte svara på varför sträckan inte är asfalterade utan här får vi återkomma när vi rett ut ansvarsfrågorna.
När det gäller belysningen har det inte varit aktuellt i projektet.
– Vägen ligger utanför tättbebyggt område och normalt sätt har man inte belysning på sådana sträckor.
– Skulle behov uppstå nu när man byggt om porten under järnvägen, så får man titta på om det behövs belysning där.